CSA - Bloemenboeketten

de pracht van ons land bij jouw thuis

Ons veld

Ons land levert groenten en bloemen. Net als de groenten voeden bloemen ons, wel op een andere manier, ons hart wordt blij van bloemen.

De bloemen op het veld zijn er altijd al geweest, in den beginne om kringlopen meer te sluiten, extra plek voor insecten en om meer biodiversiteit te creëren. Dit harmonisch samenspel tussen groenten en bloemen maakt ons land o.a. prachtig en divers.

De schoonheid van bloemen, die groeien en bloeien op het ritme van de seizoenen hier op ons veld, wil ik graag met jou delen!

Net als bij de groenten worden de bloemenboeketten aangeboden volgens het CSA-principe. CSA betekent Community Supported Agriculture of landbouw gedragen door de gemeenschap. We zaaien, planten en oogsten met respect voor het ecologisch evenwicht voor een markt van lokale consumenten. De klant betaalt aan het begin van het seizoen haar/zijn oogstaandeel, van dan af is zij/hij mede-eigenaar van de oogst. Meer info vindt je op de website van het CSA-netwerk.

Boeket

Wat mag je verwachten van een oogstaandeel bloemen?

Ik lever jou een boeket van het moment, op het ritme van het seizoen en volgens jouw keuze, t.t.z. ofwel tweewekelijks ofwel maandelijks.

In maart zal dat beginnen met een bosje eerste anemonen, ranonkels, tulpen of heerlijk geurende narcissen.

Septemberboeket

Vanaf mei komen er dan snel andere bloemen bij zoals riddersporen, kogeluien bij om in juni, met de bedwelmende geur van duizendschonen jouw plek te verblijden. Vaak zeggen mensen me dat ze vooral met de geur van deze bloemen herinnerd worden aan hun grootouders.

En dan barst het grote bloemenfeest pas echt los met de eenjarigen, waar dahlia, zonnebloem, strobloem en zoveel anderen zeker niet zullen ontbreken! En het feest loopt dan tot de eerste vries het land heeft bezocht en het alles in rust gaat voor de winter.

Droogbloemen

Tijdens heel de periode van de bloei van bloemen worden er ook veel bloemen gedroogd. Droogbloemen zijn bijzonder omdat ze hun zomerkleuren en karakter behouden, ook al zijn ze droog. Mits je ze niet in de zon zet kan je er een hele winter van genieten tot dat de eerste lentebloemen weer terug zijn.

IMG 1492

In een jaarpakket zit er voor de tweewekelijkse bloemenboeketten minstens 14 verse boeketten in en 2 boeketten met droogbloemen. Waarom zeg ik minstens? Wel omdat het vanaf begin maart al kan starten met eerste kleine boeketjes en misschien valt ook dat jaar de vries later, wel van die laatste zomerbloemen maak ik dan nog graag een prachtig herfstboeket voor jou!

Voor het maandelijks pakket geldt natuurlijk hetzelfde alleen krijg je dan minstens 7 verse boeketten en 1 boeket droogbloemen.

Boeket 002

Je kan jouw boeket afhalen op de afhaalmomenten van de afhaalpunten van de CSA-groentepakketten van "Bio bij Bernd". Er zijn leveringen op dinsdag in Alken, Geetbets, Hasselt, Herk-de-Stad, Kermt, Kuringen, Rummen en Zoutleeuw. Op woensdag wordt er geleverd in Diepenbeek, Diest station, Molenstede, Godsheide, Heusden-Zolder, Kiewit en Lummen. Ook bij de CSA-zelfoogsttuin "de Koningsbemde" in Hoeleden kan je bloemen afhalen. Vanaf 2021 zal ook er ook in Genk, op het ZOL, een afhaalpunt zijn.

Iedere keer krijg je een briefje mee van mij met welke bloemen er in jouw boeket zitten met wat uitleg naar zorg.

Ik kijk er naar uit om deze schatten van het land voor jou te binden tot een prachtig boeket en ben tevens benieuwd naar de glimlach die de bloemen op jou gezicht toveren!

Voor meer info mbt afhaalpunten/momenten en prijs, stuur een mailtje naar rosette@veldkleur.be.

 • 2-WEKELIJKS
  boeket
 • minstens 14 verse boeketten
  en 2 droogboeketten
 • € 492

  per jaar
 • Schrijf in
 • MAANDELIJKS
  boeket
 • minstens 7 verse boeketten
  en 1 droogboeket
 • € 246

  per jaar
 • Schrijf in