CSA - Bloemenboeketten

de pracht van ons land bij jouw thuis

Ons veld

Ons land levert groenten en bloemen. Net als de groenten voeden bloemen ons, wel op een andere manier, ons hart wordt blij van bloemen.

De bloemen op het veld zijn er altijd al geweest, in den beginne om kringlopen meer te sluiten, extra plek voor insecten en om meer biodiversiteit te creëren. Dit harmonisch samenspel tussen groenten en bloemen maakt ons land o.a. prachtig en divers.

De schoonheid van bloemen, die groeien en bloeien op het ritme van de seizoenen hier op ons veld, wil ik graag met jou delen!

Omdat in 2021 jaar het land lang onder water stond en er veel plantenverlies is, hebben we dit jaar onze formule aangepast aan de omstandigheden.


Boeket

Wat mag je verwachten van een oogstaandeel bloemen?

Ik lever jou een boeket van het moment, op het ritme van het seizoen en volgens jouw keuze, t.t.z. ofwel tweewekelijks ofwel maandelijks.

In maart zal dat beginnen met een bosje eerste anemonen, ranonkels, tulpen of heerlijk geurende narcissen.

IMG 2602 Edited

Vanaf mei komen er dan snel andere bloemen bij zoals riddersporen, kogeluien bij om in juni, met de bedwelmende geur van duizendschonen jouw plek te verblijden. Vaak zeggen mensen me dat ze vooral met de geur van deze bloemen herinnerd worden aan hun grootouders.

En dan barst het grote bloemenfeest pas echt los met de eenjarigen, waar dahlia, zonnebloem, strobloem en zoveel anderen zeker niet zullen ontbreken! En het feest loopt dan tot de eerste vries het land heeft bezocht en het alles in rust gaat voor de winter.

IMG 3714

Tijdens heel de periode van de bloei van bloemen worden er ook veel bloemen gedroogd. Droogbloemen zijn bijzonder omdat ze hun zomerkleuren en karakter behouden, ook al zijn ze droog. Mits je ze niet in de zon zet kan je er een hele winter van genieten tot dat de eerste lentebloemen weer terug zijn.

IMG 3861

In een jaarpakket zit er voor de tweewekelijkse bloemenboeketten minstens 14 verse boeketten in en 2 boeketten met droogbloemen. Waarom zeg ik minstens? Wel omdat het vanaf begin maart al kan starten met eerste kleine boeketjes en misschien valt ook dat jaar de vries later, wel van die laatste zomerbloemen maak ik dan nog graag een prachtig herfstboeket voor jou!

Voor het maandelijks pakket geldt natuurlijk hetzelfde alleen krijg je dan minstens 7 verse boeketten en 1 boeket droogbloemen.

Logo CSA

Net als bij de groenten worden de bloemenboeketten aangeboden volgens het CSA-principe of deel-landbouw. CSA betekent Community Supported/Shared Agriculture of landbouw gedragen door de gemeenschap. We zaaien, planten en oogsten met respect voor het ecologisch evenwicht voor een markt van lokale consumenten. De klant betaalt aan het begin van het seizoen haar/zijn oogstaandeel, van dan af is zij/hij mede-eigenaar van de oogst. Door je mede-eigenaar te maken, wordt je ook lid van het CSA-netwerk vzw. http://www.csa-netwerk.be/.

Meer info vindt je op de website van het CSA-netwerk.

IMG 3009

Er zijn drie afhaalmomenten :

dinsdag :

* afhaalpunt bloemenveld in Rummen

vrijdag

* Synaps park in Genk waar oa het ziekenhuis ZOL gelegen is, KPC (kinderpsychiatrie), Wombat (kinderopvang),

Momenteel zijn we in gesprek met een aantal mensen waar we in het voorjaar 2023 onze boeketten zullen leveren. HIeronder valt Genk, Diest en Hasselt.

Je kan op ieder moment in het jaar instappen, de prijs wordt dan herrekend tot het einde van het seizoen. De prijs bij het inschrijven is dus de basisprijs, die herrekend wordt. Het juiste bedrag krijg je terug van mij in een mailtje nadat je je hebt ingeschreven via onderstaande inschrijfmogelijkheid.

Ik kijk er naar uit om deze schatten van het land voor jou te binden tot een prachtig boeket en ben tevens benieuwd naar de glimlach die de bloemen op jouw gezicht toveren!

Voor meer info mbt afhaalpunten/momenten en prijs, stuur een mailtje naar rosette@veldkleur.be.

 • 2-WEKELIJKS
  boeket
 • minstens 14 verse boeketten
  en 2 droogboeketten
 • € 500

  per jaar
 • Schrijf in
 • MAANDELIJKS
  boeket
 • minstens 7 verse boeketten
  en 1 droogboeket
 • € 250

  per jaar
 • Schrijf in