Jaarfeesten

Jaarfeesten zijn belangrijke momenten voor ons als mens, een moment waar we even stilstaan met het gelijk lopen van natuur met onszelf. We voelen ons anders bij sint-Jan, als de dag even lang als de nacht is, alles uitbundig mag zijn, de natuur en ook wijzelf terwijl lichtmis, ons hoopvol laat voelen dat de dagen weer gaan lengen na een donkere periode, ons vertelt dat de lente eraan komt.

Vaak staan we niet meer stil bij dit samengaan van ons, het dier, de aarde en het plantenrijk. Daarom willen we deze feesten terug vieren, om ons te verbinden met de aarde en met mekaar.

De feesten worden inhoudelijk vorm gegeven door Anja, we zijn jaren met mekaar verbonden door het land hier en zorg voor de aarde. Ze voelt zich, zo lang ze zich kan herinneren, verbonden met de aarde en in het bijzonder de wezens die de natuur bezielen.
Dit inspireert haar in haar creatieve stuk wat ze graag deelt met anderen.

Het combineren van deze twee leidt tot feest, tot scheppen, tot beleving van innerlijke en uiterlijke krachten....

Dat willen we samen met jou doen, je bent van harte welkom!

Wanneer

4.02
Lichtmis
14:30 - 17:30
We gaan samen de aardekrachten wakker maken. Nadien eten we samen pannenkoeken (dit is een traditie met Maria-Lichtmis, de laatste graanresten worden opgewerkt alvorens het nieuwe graan gezaaid wordt, ook symbool van de zon die terugkeert)
27.05
Pinksteren
14:30 - 17:30
Het licht is al goed voelbaar en we vieren het feest voor de toekomst, een feest van het geheim dat nog in het verborgene rust. Een tijd van aanzetten tot nieuwe inspiratie. Met een pinksterboom of meiboon, die we versieren met zelfgemaakte slingers en bloemen. We eten later samen een kleinigheid.
24.06
St Jan
18:00 -
Hoogzomer, de aarde heeft uitgeademd. De aarde is een zonneland geworden. Het vuur mag naar buiten. De Sint-Jansnachten is een van de geheimzinnigste tovernachten. We genieten van een groot vuur, wie durft springen over het vuur? Iedereen brengt een klein dessertje mee, dat we samen op een tafel serveren om gezamenlijk hiervan te eten.
11.11
Sint-Maarten
16:00 -
We hollen een knol uit om er een licht in te doen. Met onze lichtjes gaan we op pad … misschien ontmoeten we iemand? We drinken samen soep van de vruchten die de aarde ons zo rijkelijk heeft geschonken.

Lokatie

Veldkleur – Leeuwbeekstraat tussen nummer 16 en 19 in de draai – 3454 Rummen

Prijs

35 euro per feest.
De 4 jaarfeesten samen: 120 euro.
Kinderen onder de 12 jaar vrije bijdrage.

Schrijf in
controle-orgaan:
TÜV Nord Integra bvba

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We hechten veel belang aan jouw privacy en handelen volledig conform de nieuwe GDPR-regelgeving. We geven geen e-mailadressen door aan derden en bovendien bevat elke nieuwsbrief een link waar je zelf ten alle tijde weer kan uitschrijven.
SCHRIJF mij in
Veldkleur - Rosette Hendrix | rosette@veldkleur.be | BTWnr. BE 0776.667.914
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram