Workshop veldkeuken

Koken op het veld met groenten van het veld

Hoi, ik ben Vero en ondertussen al zo’n 20 jaar professioneel cateraar. De liefde voor de keuken is ontstaan in mijn studententijd op kot in Schaarbeek waar ik omringd werd door aantrekkelijke mediterraanse groentewinkeltjes. Met één wok en een gammel fornuis kon ik mij op een creatieve manier culinair uitleven met mijn kotgenoten als proefkonijn. Via via ben ik daags na het behalen van mijn diploma Agogiek als jobstudent aan de slag gegaan in de artiestencatering van Rock Werchter en dat was.. liefde.. dé coup de foudre. Daar wist ik ‘dit is wat ik moet doen’ en , wel ja, ik doe het nog steeds. Zorgend koken voor mensen die op één of andere manier het beste van zichzelf geven – op een podium, achter de schermen, brainstormend met hun team, spelend in een zelfzorgtraject,.. - .

Puur gevoelsmatig en onder invloed van mijn grote voorbeeld – de oma – ben ik altijd gegaan voor een gezonde, verse, kleurrijke, eerlijke, no-nonsense, creatieve en op de vegetarische keuken geïnspireerde keuken. Doorheen de jaren is de interesse voor biologische en lokale producten als maar toegenomen. Zeker na de coronatijd, toen ik ook effectief op een bio bedrijf heb meegewerkt. Mijn droom is om uitsluitend nog met deze producten van lokale telers te werken omdat het een win-win is op alle fronten. Fantastische producten geteeld met ongelooflijk veel passie voor het vak en respect voor de natuur. Deze visie mogen vertellen en vertalen op het bord maakt zowel mij als mijn gasten blij en voelt als een enorme meerwaarde en voorrecht.

Doorheen de jaren heb ik gemerkt dat gasten geïnspireerd geraken door mijn gerechten en hiermee wil ik graag aan de slag. En dus vind je mij deze zomer op het veld van Veldkleur met het concept ‘Veldkeuken’. In onze buitenkeuken ga ik aan de slag met groenten/fruit/kruiden/bloemen van het moment en geef ik graag mee wat je allemaal voor lekkers kan verzinnen met oa. rode biet, palmkool, raapjes,... Hoe je een smaakvolle passata kan maken en bewaren of wat er nog meer valt te doen met pompoen dan enkel soep maken. De kookateliers zullen zoveel mogelijk doorgaan op het veld en wat we maken, neem je nadien mee naar huis. Een schort, snijplank, mes en handdoek breng je best zelf mee alsook glazen potjes, bokalen of bewaardozen. Alle ingrediënten waar we mee werken, kan je na afloop ook aankopen. Data kunnen we al meegeven; wàt we dan precies gaan doen verneem je later afhankelijk van de oogst en het weer. Hierbij alvast een origineel winterhapje als voorproefje. Veel plezier ermee en tot op ons veld!

Champignonnetjes uit de oven, gevuld met aardpeer en salie

  • Haal voorzichtig de steeltjes uit de champignons en hak ze fijn
  • bak ze samen met een sjalotje in wat olijfolie
  • voeg verse gesnipperde salie toe en de gekuiste aardpeer
  • kruid af met peper en zout en een scheut citroensa
  • laat het mengsel wat afkoelen en pureer met behulp van de staafmixer of keukenrobot
  • marineer de champignons met olijfolie, p&z en vul ze op met het mengsel
  • leg ze op een bakplaat/ovenschaal met bakpapier en zet 10 min in de oven op 180°C

Lokatie

Veldkleur – Leeuwbeekstraat tussen nummer 16 en 19 in de draai – 3454 Rummen

Prijs

40 euro per persoon

Schrijf in
controle-orgaan:
TÜV Nord Integra bvba

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We hechten veel belang aan jouw privacy en handelen volledig conform de nieuwe GDPR-regelgeving. We geven geen e-mailadressen door aan derden en bovendien bevat elke nieuwsbrief een link waar je zelf ten alle tijde weer kan uitschrijven.
SCHRIJF mij in
Veldkleur - Rosette Hendrix | rosette@veldkleur.be | BTWnr. BE 0776.667.914
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram