Puur gevoelsmatig en onder invloed van mijn grote voorbeeld – de oma – ben ik altijd gegaan voor een gezonde, verse, kleurrijke, eerlijke, no-nonsense, creatieve en op de vegetarische keuken geïnspireerde keuken. Doorheen de jaren is de interesse voor biologische en lokale producten als maar toegenomen. Zeker na de coronatijd, toen ik ook effectief op een bio bedrijf heb meegewerkt. Mijn droom is om uitsluitend nog met deze producten van lokale telers te werken omdat het een win-win is op alle fronten. Fantastische producten geteeld met ongelooflijk veel passie voor het vak en respect voor de natuur. Deze visie mogen vertellen en vertalen op het bord maakt zowel mij als mijn gasten blij en voelt als een enorme meerwaarde en voorrecht.
Doorheen de jaren heb ik gemerkt dat gasten geïnspireerd geraken door mijn gerechten en hiermee wil ik graag aan de slag. En dus vind je mij deze zomer op het veld van Veldkleur met het concept ‘Veldkeuken’. In onze buitenkeuken ga ik aan de slag met groenten/fruit/kruiden/bloemen van het moment en geef ik graag mee wat je allemaal voor lekkers kan verzinnen met oa. rode biet, palmkool, raapjes,... Hoe je een smaakvolle passata kan maken en bewaren of wat er nog meer valt te doen met pompoen dan enkel soep maken. De kookateliers zullen zoveel mogelijk doorgaan op het veld en wat we maken, neem je nadien mee naar huis. Een schort, snijplank, mes en handdoek breng je best zelf mee alsook glazen potjes, bokalen of bewaardozen. Alle ingrediënten waar we mee werken, kan je na afloop ook aankopen. Data kunnen we al meegeven; wàt we dan precies gaan doen verneem je later afhankelijk van de oogst en het weer. Hierbij alvast een origineel winterhapje als voorproefje. Veel plezier ermee en tot op ons veld!
Veldkleur – Leeuwbeekstraat tussen nummer 16 en 19 in de draai – 3454 Rummen
40 euro per persoon