CSA Bloemenboeketten

De pracht van ons land bij jouw thuis

De bloemenboeketten worden aangeboden volgens het CSA-principe of deel-landbouw. CSA betekent Community Supported/Shared Agriculture of landbouw gedragen door de gemeenschap. We zaaien, planten en oogsten met respect voor het ecologisch evenwicht voor een markt van lokale consumenten. De klant betaalt aan het begin van het seizoen haar/zijn oogstaandeel, van dan af is zij/hij mede-eigenaar van de oogst. Door je mede-eigenaar te maken, wordt je ook lid van het CSA-netwerk vzw. http://www.csa-netwerk.be/.

2-wekelijks boeket

€ 540
per jaar
minstens 14 verse boeketten
en 2 droogboeketten
schrijf in

Maandelijks boeket

€ 270
per jaar
minstens 7 verse boeketten
en 1 droogboeket
schRijf in

Hoe loopt dat concreet?

Wat mag je verwachten van een oogstaandeel bloemen?

Ik lever jou een boeket van het moment, op het ritme van het seizoen en volgens jouw keuze, t.t.z. ofwel tweewekelijks ofwel maandelijks.

In maart beginnen we met een  lentecreatie. Wat denk je van een iets met heerlijk geurende narcissen? 
Het weer laat ons de laatste jaren zien dat het niet makkelijk meer te voorspellen valt. Ondertussen zijn we heel creatief geworden met takken die langzaam in blad of bloesem komen bij jouw thuis in de vaas en dat gecombineerd met de weinige bloemen van het moment. Is het een warm voorjaar dan zijn er al meer bloemen natuurlijk.

Vanaf mei komen er dan snel andere bloemen bij zoals riddersporen, kogeluien bij om in juni, met de bedwelmende geur van duizendschonen jouw plek te verblijden. Vaak zeggen mensen me dat ze vooral met de geur van deze bloemen herinnerd worden aan hun grootouders.

En dan barst het grote bloemenfeest pas echt los met de eenjarigen, waar dahlia, zonnebloem, strobloem en zoveel anderen zeker niet zullen ontbreken! En het feest loopt dan tot de eerste vries het land heeft bezocht en het alles in rust gaat voor de winter.

Hoe dan ook, een heel jaar krijg je de werkelijke weergave van buiten, met veel liefde geoogst en geschikt.

Ook droogbloemen

Tijdens heel de periode van de bloei van bloemen worden er ook veel bloemen gedroogd. Droogbloemen zijn bijzonder omdat ze hun zomerkleuren en karakter behouden, ook al zijn ze droog. Mits je ze niet in de zon zet kan je er een hele winter van genieten tot dat de eerste lentebloemen weer terug zijn.

Afhaalmomenten

Er zijn drie afhaalmomenten :

woensdag :
* afhaalpunt bloemenveld in Rummen
* afhaalpunt yogastudio Bodywise - Alken
* afhaalpunt 'huis de Cat' in Hasselt Centrum
* afhaalpunt Kuringersteenweg - Hasselt
* afhaalpunt bij Ilse van CSA de Koningsbemde te Hoelede
* afhaalpunt in de Valleilaan in Diest
* afhaalpunt Vertrouwde Vroedvrouw - Herk-de-Stad
* afhaalpunt Overdemerstraat - Kuringen

vrijdag :
* afhaalpunt Synaps park in Genk waar oa het ziekenhuis ZOL gelegen is, KPC (kinderpsychiatrie), Wombat (kinderopvang)

zaterdag :
* afhaalpunt Karditsel in Lummen


Voor meer info mbt afhaalpunten/momenten en prijs, stuur een mailtje naar rosette@veldkleur.be.

Wanneer instappen?

Je kan op ieder moment in het jaar instappen, de prijs wordt dan herrekend tot het einde van het seizoen. De prijs bij het inschrijven is dus de basisprijs, die herrekend wordt. Het juiste bedrag krijg je terug van mij in een mailtje nadat je je hebt ingeschreven.
controle-orgaan:
TÜV Nord Integra bvba

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We hechten veel belang aan jouw privacy en handelen volledig conform de nieuwe GDPR-regelgeving. We geven geen e-mailadressen door aan derden en bovendien bevat elke nieuwsbrief een link waar je zelf ten alle tijde weer kan uitschrijven.
SCHRIJF mij in
Veldkleur - Rosette Hendrix | rosette@veldkleur.be | BTWnr. BE 0776.667.914
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram